WAARNEMINGEN
Werkgroep v/h Stichting Natuurbescherming Vlinderstrik
CONTACT
010-4226671
Larikslaan 138
3053 LE
Rotterdam
 
 
 
 

 

2011 2010 2009 2007 2006

Kolibrievlinder, waargenomen 15 juni 2015 in Rotterdam.
Het viel niet mee om met een amateur filmtoestel de razendsnelle Kolibrievlinder te filmen. Toch is het redelijk gelukt om de vliegende vlinder zo nu en dan goed in beeld te krijgen. Klik op:

Kolibrievlinder

Landscheiding nabij metrostation Rodenrijs
16 mei 2010
Dit is de landscheiding nabij station Rodenrijs, onderdeel van de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur (PEHS).
Als de plannen van een vrijliggende ZoRo-busbaan tussen Zoetermeer en station Rodenrijs doorgang vinden, dan verdwijnen deze prachtige Lindebomen en ontstaat er nabij het metrostation Rodenrijs een omvangrijk busstation.
Nut en noodzaak voor de onzinnige busbaan zijn nog nooit afdoende aangetoond.
Voor een luchtfoto van het omringende gebied
KLIK HIER

De Boomklever is weer terug in het Schiebroekse Park!
Verjaagd door de onzinnige kaalslag in 2004 is hij nu weer terug in de bomen die dank zij onze acties nog zijn blijven staan. Op vrijdag 13 maart 2009 om 14:30 werd een zingend mannetje waargenomen door Jacomien. Klik op de foto en u komt op de site van Wikipedia voor meer informatie.

In het Lindesingelpark in Schiebroek wordt zeer regelmatig het roepen van een paartje Bosuilen gehoord. Klik op de foto en u komt op de site van de IVN, waar u o.a. het geluid van de Bosuil kunt horen.

Evenals de Bosuil is de Groene Specht na de onnodige kap rondom de Educatieve Tuin uit het Schiebroekse Park verdreven. Gelukkig hebben beiden een nieuwe stek gevonden in het vrijwel ongeschonden aangrenzende Lindesingelpark. Klik op de foto en u komt op de site van de IVN, met nadere gegevens over de
Groene Specht

 


 

 

A13-16

Wilderszijde

Schiebr.Polder